Det ska vara roligt att ha hund och det ska vara roligt att vara hund!

Jag jobbar med belöningsbaserad träning och för mig är det superviktigt och självklart att vi jobbar med hunden och inte mot den. Det betyder inte att livet med hund är en dans på rosor och att man aldrig någonsin kan säga nej, men att "straffa" fya allt hunden gör som vi tycker är "fel" istället för att belöna det vi tycker är "rätt" känns inte som en inlärning jag vill syssla med. Det resulterar oftast i en osäker hund som inte vågar ta för sig, och kan tom bli rädd för sin ägare. Jag vill ha en trygg hund, som tycker livet är superduperhärligt, vågar ta för sig och hitta på egna saker, låter inte det härligt? 


Vissa kallar det "godismaskin", men om vi belönar och tränar på allt från början, det vi verkligen vill att hunden ska göra, kommer
 automatiskt göra att hunden vill göra mer av det. Får den inte bekräftelse på det vi inte vill att den ska göra, kommer den ju inte vilja göra det mer (men får den tex dra i kopplet för att komma fram till det den vill, så får den förstärkning varje gång den lyckas). 

Man kommer inte alltid behöva belöna allt hela tiden, men att lägga grunden från början kommer göra allt så mycket lättare i framtiden. Sen kommer hunden få en unghundsperiod där nästan allt glöms bort, men den kommer också att gå över. Jag har dock alltid med godis ut på promenaderna även till mina äldre hundar, men belönar inte alls i samma utsträkning som mina valpar. Men jag tycker minsann dom förtjänar att få belöning för allt bra dom gör, och hundarna tycker även det är roligt.


Belöning är inte bara godis, det kan vara lek med leksak, lek med matte, få lukta på den där doftfläkten mm. 

Beteendeutredning/Privatträning:
650 kr i timmen, plus eventuell reseersättning.

Utbildningar:
Hunddagisutbildning - Hundens Hus - 2017
Hundbeteendeutredare - Attityd Hundkunskap - 2023
Hundinstruktör - Attityd Hundkunskap - 2023
Flockhantering - Hundsteg - 2023
Den vilda hunden - Hundsteg - 2023

Erfarenheter:
Haft hund hela mitt 30 åriga liv, allt från papillon, sheltie, pudel till finsk lapphund, border collie, schäfer, golden retriver, amstaff, alaskan malamute mm.
Jobbat i djuraffär ett par år innan jag startade egen som jag drivit sen 2019.


Har kennel och 11 stycken finska lapphundar hemma.